Srbija i Balkan

Nestorović: Ne idemo u koalicije, moguća podrška za neke konkretne predloge SNS-a i SPS-a

Najveće iznenađenje na održanim izborima je lista "MI - Glas iz naroda", od koje zavisi formiranje vlasti u glavnom gradu
Nestorović: Ne idemo u koalicije, moguća podrška za neke konkretne predloge SNS-a i SPS-a© Antonio Ahel/ATAImages

Sačekaćemo konačne rezultate, ne bismo išli ni sa kim u koaliciju, jer smo se tako na početku dogovorili, izjavio je Branimir Nestorović, nosilac liste "MI - Glas iz naroda".

On je za "Novosti" rekao da će se njih 11 osnivača pokreta ovih dana sastati i glasati.

"Pa ćemo da vidimo da li da budemo manjinska podrška SNS i SPS za neke konkretne predloge. Mi jesmo opozicija, ali nismo opozicija svemu", rekao je Nestorović.

Pojašnjava da, ukoliko bi u gradskoj skupštini bilo dobrih predloga ili ako bi se u republičkom parlamentu glasalo za Rezoluciju o KiM koja je u interesu države, naravno da bi to podržali.

"Ušli smo u ovu priču jer želimo da očuvamo integritet Srbije, a ne zbog novca. Para nemamo, a svi smo ostvareni ljudi. Mi smo odlična udavača, jer ništa ne tražimo", kaže Nestorović.

Prvi put je otkrio da su ih na razgovore, još tokom izborne noći, pozvali i predsednik Aleksandar Vučić i gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Ono što je sigurno, kaže popularni pulmolog, je da on i njegovi saborci iz pokreta "Mi - glas iz naroda" sigurno neće biti ni u kakvoj koaliciji i dogovoru sa "Srbijom protiv nasilja".

"Vidite šta rade sada posle izbora, kao da prave atmosferu Majdana - kaže doktor Nestorović.

"Dragan Đilas i njegova Stranka slobode i pravde su napravili dobar fazon, nisu izašli samostalno na izbore jer nemaju nikakvu podršku. Nego su iskoristili one tragedije u maju, uzeli su naziv tadašnjih protesta i okupili druge stranke. Imali su dobar marketing i bolje su prošli ovako na izborima nego da su išli sami. Onda su lansirali Proglas, što je isto to. Sa njima nemamo o čemu da razgovaramo", izričit je Nestorović.

Da je koalicija naprednjaka, socijalista i Nestorovićevog pokreta najrealnija za formiranje većine u Beogradu, smatraju i sagovornici "Novosti", Bojan Klačar iz CeSid-a i Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije.

image