Srbija i Balkan

Kako se glasalo u BiH: SNS ubedljivo pobedila, lista "Srbija protiv nasilja" osvojila 15 glasova

Iako su u Srbiji osvojili gotovo polovinu glasova u odnosu na prvorangiranu SNS, koalicija "Srbija protiv nasilja" u BiH je dobila svega 15 glasova
Kako se glasalo u BiH: SNS ubedljivo pobedila, lista "Srbija protiv nasilja" osvojila 15 glasova© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Gotovo 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH mogli su u nedelju da glasaju na 19 biračkih mesta do 20 sati, javlja sarajevski "Avaz". 

Prema do sada dostupnim podacima na stranici Republičke izborne komisije Srbije do sada je obrađeno 13 biračkih mesta u BiH, a ubedljivu pobedu ostvarila je lista "Srbije ne sme da stane" - 6.343 glasa.

Lista Socijalističke partije Srbije, koju je predvodio Ivica Dačić osvojila je 455 glasova.

Najveće iznenađenje izbora u Srbiji bila je lista "Mi - Glas iz naroda" Branimira Nestorovića, a oni su u BiH dobili 67 glasova.

Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja dobila je svega 54 glasa. Koalicija Zavetnici-Dveri je prošla nešto bolje od radikala i imala je 59 glasova, no to im nije pomoglo da uđu u Skupštinu Srbije.

Koalicija Nada Miloša Jovanovića imala je 94 glasa.

Iako su u Srbiji osvojili gotovo polovinu glasova u odnosu na prvorangiranu SNS, koalicija "Srbija protiv nasilja" u BiH je dobila svega 15 glasova.

Što se tiče glasova stranaka bošnjačke manjine Stranka pravde i pomirenja dobila je 18 glasova, a SDA Sandžaka 4.

image