Srbija i Balkan

Stevandić odgovorio "krugu dvojke": Slobodu smo plaćali životom

U Srbiji mali broj građana iz Republike Srpske ima prebivalište, imovinu, plaća porez i glasa, kao i ostali građani Srbije, ukazao je Nenad Stevandić
Stevandić odgovorio "krugu dvojke": Slobodu smo plaćali životom© TANJUG/ FOTO SRNA

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da su Srbi iz Republike Srpske slobodu plaćali životom, a da je ona još ugrožena namerama da je ukinu oni koje podržavaju "beogradski krug dvojke, druga Srbija i autošovinisti".

"Poštovani takozvani beogradski krugu dvojke, druga Srbijo i autošovinisti, mi iz Srpske smo slobodu plaćali životom, a ona je još ugrožena namerama da nas ukinu oni koje vi podržavate. Mislite da vam nećemo uzvratiti? U Srbiji mali broj nas ima prebivalište, imovinu, plaća porez i glasa, kao i vi", napisao je Stevandić na društvenoj mreži Iks.

Na dan izbora pojedini opozicioni političari i prozapadni mediji ustvrdili su da se "sprema velika izborna krađa". Kako su javljali, "veliki broj vozila iz Republike Srpske stigao je ispred Arene u Beogradu", a navodno se "u Areni nalaze birački spiskovi, a nakon što ih dežurni pronađu, usmeravaju ih dalje gde treba da glasaju, odnosno na kom biračkom mestu". Tvrdnje o "fantonskim glasačima" uz salve uvreda za građane iz Republike Srpske nastavljene su i dan nakon izbora. U ovome prednjače prozapadni političari.

image