Milanović: Crna Gora što pre da uđe u članstvo EU

Na sastanku se razgovaralo i o bilateralnim odnosima dve države, kao i o bezbednosnoj i političkoj situaciji u jugoistočnoj Evropi, navodi se u saopštenju predsednika Milanovića

Hrvatski predsednik Zoran Milanović ocenio je da da Crna Gora treba što pre da uđe u Evropsku uniju, te da će u tom smislu moći da računa na snažnu podršku Hrvatske.

Kako je saopšteno iz kabineta Milanovića glavna tema sastanka današnjeg sastanka u Zagrebu između njega i crnogorskog ministra spoljnih poslova Filipa Ivanovića, bile su evropske integracije i perspektiva ulaska Crne Gore u Evropsku uniju.

"Predsednik Milanović stava je kako Crna Gora što je moguće pre treba da uđe u članstvo EU, pogotovo imajući u vidu činjenicu da je već godinama članica NATO-a i saveznik. Na sastanku se razgovaralo i o bilateralnim odnosima dve države, kao i o bezbednosnoj i političkoj situaciji u jugoistočnoj Evropi", piše u saopštenju.

Uz Ivanovića na sastanku su bili opunomoćeni ministar i otpravnik poslova Crne Gore u Hrvatskoj Damir Grbović, v.d. generalnog direktora za bilateralne poslove u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore Aleksandar Drljević i druga sekretarka iz Ambasade Crne Gore u Hrvatskoj Anđela Darmanović.

Uz predsednika Milanovića sastanku su prisustovovali i ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, savetnik Predsednika za spoljnu i evropsku politiku Neven Pelicarić i savetnik Predsednika za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.