Vučić: Spremamo pismo o mešanju jedne strane zemlje u naše izbore

Ako nosilac liste "Mi-Glas iz naroda" Branimir Nestorović ostane pri tome da neće da podrži nikog, ići će se ponovo na izbore u Beogradu, istakao je predsednik Srbije

Govoreći o zamerkama međunarodne zajednice na neregularnosti na izborima 17. decembra, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su ovo bili do sada najčistiji i najpošteniji izbori i da to svi znaju.

"Poštujem svaki glas i tih 900.000 koji su dobili predstavnici bivšeg režima, ali moram da poštujemo i milion 800.000 ljudi na drugoj strani koji su glasali za SNS. Biračka volja naroda biće poštovana", istakao je Vučić.

On je dodao da opozicione stranke koje traže ponavljanje izbora, nemaju primedbu ni na jednom zapisniku u Beogradu jer su očekivali pobedu i znaju da je bilo sve fer i čisto i da su ovo rezultati.

Odgovarajući na pitanja novinara u Vrbasu, Vučić je istakao da naši državni organi završavaju "pismeno" o uplivu jedne strane zemlje u naše izbore.

"Tada ćemo celom svetu pokazati kako se vrši takva vrsta mešanja u procese koji pripadaju jednoj nezavisnoj zemlji", dodao je Vučić.

On je dodao i da ako nosilac liste "Mi-Glas iz naroda" Branimir Nestorović ostane pri tome da neće da podrži nikog, ići će se ponovo u nekom trenutku na gradske izbore u Beogradu.

Vučić je istakao da će izbori biti okončani u skladu sa procedurama, oni republički 30. decembra, a da će vrlo brzo biti konstituisan parlament.

"A gde su onih 40.000 koje su pominjali? Na kraju ih nije bilo ni 6.000. Nisu u stanju da priznaju poraz. Unapred smo vas upozorili šta će da rade, Ana Brnabić je upozorila da će upadati u RIK iako oni nisu nadležni. Samo zato što znaju da tamo imaju poslaničke prostorije u kojima mogu da spavaju i ne znam šta rade", naveo je Vučić.

On je pozvao predstavnike opozicije da se posvete pripremama za sledeće lokalne izbore.

"Najlepšu čestitku sam dobio od Makrona, a vi ste stavili na naslovu stranu da nema čestitke od Makrona", kazao je Vučić.

Vode kampanju protiv Vladimira Bilčika koji je iz najveće evropske partije, istakao je on.

"Srbija ima svoje zakone, narod sve odlično zna. Mi nemamo vremena za gubljenje, nastavićemo da radimo i vodimo zemlju napred", kazao je Vučić.

Kako je naveo, u Beogradu ima svega 12.000 više birača nego u prethodnom izbornom ciklusu, a prirodne su velike migracije ka Beogradu.

"U drugim mestima svuda je manji broj birača nego na prethodnim izborima. Kako to nije bilo jasno pre izbora kada ste imali pravo na uvid u birački spisak? Mi imamo sve zapisnike, oni nemaju ni pola zapisnika, iako su imali na svim biračkim mestima kontrolore koji su potpisali sve zapisnike", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije odgovorio je i na pitanje u vezi sa konfiskovanjem hotela "Rajska banja" u Banjskoj od strane prištinskih vlasti rekavši da bi tzv. kosovske vlasti htele da se najpre zatre ime Banjska i Rajska banja u Banjskoj, u koju je Srbija dosta novca uložila.

"A onda bi da se zatre srpsko ime i prezime na KiM i to rade temeljno uz glasno ćutanje sveta. Ali opstaće Srbi, sačuvaće i svoju imovinu i svoj kapital i svoju zemlju", poručio je Vučić.