Srbija i Balkan

Ambasador Hil kao kolonijalni upravnik: Pavić besan na vlast i SPN

Mogao bih da pregovaram sa neprijateljima, ali ne i sa saradnicima okupatora, kaže Aleksandar Pavić
Ambasador Hil kao kolonijalni upravnik: Pavić besan na vlast i SPN© Antonio Ahel/ATAImages

Predstavnik liste "Mi - glas iz naroda", Aleksandar Pavić, optužio je vlast u Srbiji da "kleči" pred ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom.

On je i listu "Srbija protiv nasilja" (SPN) okarakterisao kao "agente stranih interesa".

Pavić je, takođe, ocenio da je vlast Srpske napredne stranke ambasadoru Hilu omogućila da obilazi izborna mesta.

"To je sramota. Kako vas nije sramota da to posmatrate, da se ambasador ponaša kao kolonijalni upravnik? Bio bi izbačen naglavačke odavde ako bismo se mi pitali za to. Ja sam besan zbog toga", poručio je Pavić za "Balkan info".

On je dodao i da bi mogao da pregovara sa neprijateljima, ali ne i sa "saradnicima okupatora".

"Ali ovo, ovaj ljudski materijal, a i ova vlast koja dozvoljava Hilu – da se vratim opet, da ne amnestiram njih – vi obeščašćujete srpsko ime, vi obeščašćujete našu istoriju. Takvim snishodljivim ponašanjem, vi klečite pred stranim ambasadorima. Hteo sam da kažem kako vas nije sramota, pa nema tu osećaja za sramotu i stid, uopšte. Samo treba da se stide oni koji glasaju za to", poručio je Pavić.

Listu "Srbija protiv nasilja" ujedno je optužio za "kidnapovanje revolta ljudi" i eksploatisanja majskih tragedija.

Pavić tvrdi da su predstavnici liste SPN agenti stranih interesa, i da bi lično zabranio takvu vrstu političkog delovanja u Srbiji.

"Prevrnuo bi mi se stomak kada bih morao da sedim s njima (SPN) u istoj prostoriji. Mislim, u Skupštini, ako dođe do formiranja Skupštine, moraću, ali da sa njima pregovaram o bilo čemu, ježim se na samu pomisao", rekao je Pavić.

On je naveo i da može da obeća da neće prekršiti ono što je lista "Mi – glas iz naroda" govorila u kampanji, i dodao da bi onaj ko to izda bio permanentno obeležen "kao Kain".

image