Vučić sa Bocan-Harčenkom: Obavestio sam ambasadora o neredima, učinićemo sve da sačuvamo Srbiju

Sastanak se održava u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

U Predsedništvu Srbije sastali su se ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Informisao sam ambasadora Bocan-Harčenka o sinoćnim neredima u Beogradu i ponovio da ćemo učiniti sve da sačuvamo bezbednost građana i našu Srbiju", naveo je Vučić nakon sastanka.

"Razmenili smo mišljenja i o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i aktuelnim geopolitičkim dešavanjima. Preneo sam ambasadoru želju da naša dva naroda dočekaju nastupajuće praznike i Novu godinu u miru i i blagostanju", kaže predsednik Srbije.

Ruski ambasador je na početku sastanka poklonio Vučiću knjigu bivšeg diplomate i dugogodišnjeg ambasadora SSSR-a u Vašingtonu "Strogo poverljivo" autora Anatolija Dobrinjina.

Sastanak se održava u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je pres služba predsednika.

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić izjavio je da će se danas u 15 sati održati sednica Biroa sa šefovima službi bezbednosti i tužiocima o protestima i pokušaju demonstranata da nasilno uđu u Stari Dvor u Beogradu.

On je u nedelju, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao da su znali za najave nasilnog upada u državne institucije i dodao da treba odvojiti šta su nasilna okupljanja, a šta pokušaj rušenja ustavnog poretka.