Kamenice, motke, baklje: MUP najavio nova hapšenja posle pokušaja upada u Skupštinu grada Beograda

I pored zaštitne opreme, imamo osam povređenih policajaca, od kojih je jedan teže povređen, rekao je načelnik Uprave policije Ivica Ivković

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković najavio je nova hapšenja povodom nasilnih događaja sa sedmog protesta "Srbije protiv nasilja" ispred Skupštine Grada Beograda, kada je zbog nereda, prisilnog pokušaja upada u objekte i okršaja sa policijom uhapšeno 38 osoba.

"Juče oko 18 časova došlo je do nenajvljenog okupljanja građana. Bilo ih je oko 2.400. Okupljena lica su satima gađali policajce palicama. Tu je bilo baklji, motki, pogledajte količinu kamenica... I pored zaštitne opreme došli smo u situaciju da imamo osam povređenih policajaca, od kojih je jedan teže povređen. Tri sata su trpeli nasilje. Oko 21.50 sati krenula je policija, koja nikog nije napala već u skladu sa zakonom primenila sredstva prinude sa ciljem uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, odbijanje napada na policijske službenike i, naravno, objekta koji su obezbeđeni", rekao je Ivković.

On je dodao da je sve ono što je viđeno sinoć u potpunosti potvrdilo saznanja MUP i ostalih službi bezbednosti i pokazalo pravo lice i namere ovih skupova u organizaciji "Srbija protiv nasilja".

Ivković je istakao da je su pripadnici MUP-a bili krajnje suzdržani tokom akcije.

"Već tokom okupljanja više političkih predstavnika navedene koalicije se obratilo prisutnima, a iz tih govora smo svi mogli da naslutimo i predvidimo dalji razvoj situacije", poručio je načelnik i dodao da je očigledno da je upliv stranih službi uzeo maha.

Prema njegovim rečima, MUP će imati snage da se odupre tome.