Srbija i Balkan

Vulin za RT internešenel: Srbija nikada neće biti članica NATO-a, a za EU me baš briga

Srbija nije deo EU i, iskreno, zabole me šta misle o nama, poručio je lider Pokreta socijalista
Vulin za RT internešenel: Srbija nikada neće biti članica NATO-a, a za EU me baš briga© FOTO TANJUG/ ANTON ANTANASIJEVIĆ/ bs

Aleksandar Vulin, lider Pokreta socijalista, rekao je u intervjuu za RT internešenel da je Srbija nezavisna zemlja, a da na Zapadu nije popularno kada ste mali i nezavisni.

"Srbija je ostrvo u NATO moru", rekao je Vulin na pitanje kakav je interes pojedinih zapadnih zemalja da utiču na izborni proces u Srbiji.

"Kada sam bio ministar odbrane rekli smo da smo vojno neutralni i da nameravamo da ostanemo vojno neutralni. Ako zbacite vladu, ako promenite vladu, Srbija će brzo postati članica NATO, kao što je bio slučaj sa Crnom Gorom, gde niko nije pitao narod šta želi. Predsednik Vučić i ova vlada na to nikada neće pristati. Mi nikada nećemo biti članica NATO", poručio je doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije.

Komentarišući izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kristofera Hila posle pokušaja upada dela opozicije u Stari dvor, da nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu, Vulin je ponovio da "niko nema prava da upadne u gradsku skupštinu" i dodao da mu je drago što ambasador Hil to razume.

"Najvažnije je da mi Srbi donosimo svoje odluke, a ne gospodin Hil", dodao je.

Nakon izbora i protesta dela opozicije nezadovoljne izbornim rezultatima, oglasila se i Evropska unija i poručila Srbiji da će morati da poradi na izbornom procesu, ako želi da postane članica.

"Ako mene pitate, ja nikada nisam želeo da Srbija postane deo EU. Evropska unija je čudna organizacija, uvek misle da imaju pravo na mišljenje o svemu, da mogu da budu i tužilac, i sudija. Srbija nije deo EU i, iskreno, zabole me šta misle o nama", rekao je Vulin.

image