Srbija i Balkan

Zimska zemlja čuda: Kad Moskvom zasija 1.000 veštačkih jelki (VIDEO)

Ringišpili, kućice sa suvenirima i ruskim delicijama, praznična muzika i nezaobilazni sneg - mogu se naći i u okolini i u samim tržnim centrima, na Moskovskom državnom univerzitetu Lomonosov, Boljšoj teatru i drugim objektima

Glavni grad Rusije važi za jedan od najlepše ukrašenih metropola širom sveta za vreme praznika, a tradicionalno novogodišnje ruho dobija već 1. decembra.

Raskošna Moskva postaje još lepša kada više od 1.000 veštačkih jelki zasija zahvaljujući šarenim loptama i vencima, kao i posebno dizajniranom rasvetom u svim okruzima ruske prestonice.

Zamenik gradonačelnika Moskve Pjotr Birjukov rekao je da se u Moskvi svake godine postavljaju iste instalacije kao prošle sezone, s tim što se dekor menja.

Zimska zemlja čuda održava se u svim delovima grada i u svakom gradskom parku, a čak ni pešačke površine nisu zaboravljene jer je Bulevarski prsten (Gogoljevski bulevar i Nikitski bulevar) pretvoren u 50 metara dugačak multimedijalni svetlosni tunel ukrašen srebrnom i zlatnom bojom, kao i elegantnog dizajna latica i ružičastog osvetljenja.

Novogodišnja bajka vlada i na Crvenom trgu, a u ulici koja se nastavlja na glavni trg, Nikolskoj, ima čak 1,5 miliona LED dioda.

Ringišpili, kućice sa suvenirima i ruskim delicijama, praznična muzika i nezaobilazni sneg - mogu se naći i u okolini i u samim tržnim centrima, na Moskovskom državnom univerzitetu Lomonosov, Boljšoj teatru i drugim objektima.

image