Sukob i oko božićne čestitke: Plenković optužio Milanovića da je zloupotrebio praznik

Komentarišući božićne želje predsednika Hrvatske, tamošnji premijer je primetio da Milanović ima proruske i antiukrajinske stavove, te da je nastrojen protiv NATO-a

Hrvatski premijer Andrej Plenković nije želeo da govori o tome kada će biti održani parlamentarni izbori naredne godine, ali je primetio da se opozicija još od leta ponaša kao da je kampanja, a za predsednika države Zorana Milanovića je rekao da je zloupotrebio Božić.

"Izbori će biti 2024", našalio se Plenković i dodao da zna da je opoziciji teško, jer, kako kaže, nije lako biti toliko godina opozicija.

Iako je pre dva dana odbio da komentariše božićnu čestitku predsednika Zorana Milanovića u kojoj je govorio o korupciji i odgovornosti vlade, Plenković je novinarima rekao da je šef države zloupotrebio Božić.

"To vam je otprilike kao da ja zaželim za Božić da nemamo predsednika koji ima proruske stavove, koji ima antiukrajinske stavove, koji ima anti-NATO stavove, koji ničime ne doprinosi i da nemamo predsednika koji nas svađa sa susedima i drugim zemljama. To je ta vrsta komentara i zanima me bi li to naišlo na jednaku vrstu pažnje u medijima. S druge strane, imamo koruptivne stranke poput Mosta, koji direktno učestvuju u medijskoj korupciji", naveo je Plenković.

Analizirajući izveštavanje medija o gorućim pitanjima u zemlji, Plenković je uverenja da su usmereni protiv njega i vlasti.