Srbija i Balkan

Kovačević: Deveti januar je zajednički matični broj svakog čoveka Republike Srpske

Odluku protiv Republike Srpske i protiv Ustava BiH, doneli uz pomoć stranih sudija i preglasavanjem sudija iz Republike Srpske, poručuje delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH
Kovačević: Deveti januar je zajednički matični broj svakog čoveka Republike Srpske© FOTO TANJUG/ SRNA/ FOTO SRNA/ DANIJELA DANOJLIĆ

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević poručio je danas da će Republika Srpska 9. januara, veličanstvenije i dostojanstvenije nego ikada, obeležiti Dan Republike.

Kovačević je podsetio da je u Ustavnom sudu BiH, kada je donesena odluku o osporavanju datuma obeležavanja Dana Republike Srpske, devet sudija odlučivalo o sudbini 9. januara.

"Simbolično. Odluku su, kao i uvek kada donose odluke protiv Republike Srpske i protiv Ustava BiH, doneli uz pomoć stranih sudija i preglasavanjem sudija iz Republike Srpske", naveo je Kovačević.

On je na društvenoj mreži Iks podsetio da od prvog dana ove godine u Ustavnom sudu BiH ima samo šest sudija i da je legitimitet samog suda krajnje upitan.

"S druge strane, Republika Srpska će ovog 9. januara veličanstvenije i dostojanstvenije nego ikada, obeležiti svoj Dan Republike. Narod koji će širom Republike ponosno slaviti najbolje govori o legitimitetu", naveo je Kovačević.

Dodao je da je ovo "direktan i najbolji primer tačnosti teze da će svi koji rade na urušavanju Republike Srpske kao rezultat uvek dobiti samo još urušeniju BiH".

"Zato što je 9. januar zajednički matični broj svakog čoveka Republike Srpske! Živela Republika Srpska, simbol Slobode!", napisao je Kovačević.

image