Bizarni slučaj Nikole Sandulovića: Kako je antiruska opozicija zavolela političara hapšenog u Sablji

Lider Republikanske stranke navodno je juče nestao, a onda se na radost ukrofila Čedomira Stojkovića jutros pojavio, navodno, na VMA

Golubarska mafija, BIA ili neko treći: Ko bi mogao da zna gde je, da li je i kako nestao lider Republikanske stranke Nikola Sandulović, hapšen u akciji "Sablja" sprovedenoj zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, odmah nakon što je odao poštu teroristi Ademu Jašariju, i "u ime svih Srba", kako je rekao, zatražio oproštaj zbog smrti pripadnika zločinačke OVK ubijenih u okršaju sa srpskom policijom?

Misterija (navodnog) Sandulovićevog nestanka držala je cele noći budnog ukrajinskog lobistu i prozapadnog opozicionara, advokata Čedomira Stojkovića, koji je odmah okrivio BIA i sekirao se sve dok jutros konačno nije obelodanio vesti da je političar izuzuzetno blizak s Aljbinom Kurtijem - osvanuo na VMA.

"Nakon što je juče odveden na nepoznato mesto od strane pripadnika bezbednosne službe Srbije Nikola Sandulović je jutros osvanuo na VMA! Upravo sam se čuo sa njegovom suprugom koja mi je saopštila da je pod stražom pripadnika policije i obaveštajne službe i da nju ne puštaju da ga vidi, niti joj govore zbog čega je tamo i kakvo mu je zdravstveno stanje", požalio se Stojković, koji je odmah presudio da je Sandulovićev nestanak "žalostan pokazatelj političkih prava u Srbiji i iskrenih namera režima Aleksandra Vučića, koji je svima nama iz Srbije dobro poznat".

Stojković je prethodno, sinoć, ustvrdio da su pripadnici BIA oko 16 časova uhapsili Sandulovića, i to, kako je ažurno precizirao, "samo jedan minut nakon što su režimski mediji započeli orkestriranu kampanju mržnje prema njemu zbog proste rečenice izražavanja saučešća". Izražavajući "saučešće" inače, Sandulović je pokušao da privuče pažnju prozapadnih medija, pa je u svojoj objavi označio redakciju Si-En-En-a.

Uznemireni advokat zaključio je da "vlast hapsi i maltretira svakoga ko želi normalizaciju na Balkanu", a da "opozicija Srbije ćuti i ništa ne govori o ovakvim maltretiranjima kojima se sprečava pomirenje na Balkanu, jer im se Nikola Sandulović ne dopada".

"Vlast u Srbiji ne samo da programira mržnju među Srbima prema Kosovu, već i maltretira svakog ko tu mržnju želi da zaustavi", lamentovao je Stojković, zaboravljajući da pojasni kako odavanje pošte osnivaču terorističke organizacije koja je godinama zlostavljala i ubijala Srbe može da predstavlja put ka pomirenju.

Na Iks nalogu Sandulovića pojavila se i objava u kojoj se tvrdi da se političar nalazi na odeljenju neurohirurgije.

"To bi značilo da kriminalna banda ove države i dalje želi da ga ubije. Oteli su ga iz kuće bez ijednog papira, rešenja, bilo čega. Sramota...Evropa??? Porodica nema nikakve podatke o zdravstvenom stanju niti se iko od lekara VMA oglašava", navodi se u objavi na Sandulovićevom nalogu.

Ko je osoba koja sa ovog profila piše, ne zna se, ali se u prethodnim objavama koje se tiču navodnog Sandulovićevog nestanka, pratiocima obraćala u ženskom rodu.

Zbog nestanka Nikole Sandulovića nasekirala se i dopisnica "Kijev posta" Ivana Stradner.

"Ovo je zabrinjavajuće. Navodno, srpske obaveštajne službe su krenule na Vučićevu opoziciju. Kao što sam i ranije rekla, Srbija će 2024. godine postati ili Belorusija ili civilizovana evropska zemlja. Vlada Srbije postaje sve nervoznija", zaključila je Stradner, ne ponudivši, doduše, da preko svojih veza sa šefom jedne američke obaveštajne službe "proveri" šta se tačno desilo Sanduloviću.

Srpski opozicionar, za koga se Ivana Stradner sad ovako zabrinula, međutim, toliko je uticajan, pa time i opasan po režim, da nijednom kad se kandidovao za bilo šta nije uspeo da priđe ni blizu cenzusu.

Ovaj Kurtijev prijatelj, ipak, verbalno je mnogo jači nego na delima. Vučića na svom Iks (Tviter) nalogu redovno naziva "terorističkim vođom" i "ratnim zločincem odgovornim za hiljade ubijenih i nestalih Albanaca, Muslimana i Hrvata", hvali se kako prihvata "francusko-nemački plan za Kosovo" i tvrdi da jedino on može da reši problem južne srpske pokrajine.

"Za mene, kao predsednika Republikanske stranke, Kosovo je zatvoreno pitanje od 1999. godine, na tragičan način za građane Kosova i kojima Srbija duguje veliko izvinjenje", govorio je ranije Sandulović.

Inače, u Beloj knjizi MUP-a o organizovanom kriminalu u Srbiji, Sandulović je u vreme Zorana Đinđića označen kao kao pripadnik Zvezdarskog klana. Uhapšen je u akciji "Sablja", ali njegovo ime nikada nije uvršteno u optužnicu.

U javnosti su odjeknuli i njegovi doživljaji iz 2010. godine, kada je ispod njegovog automobila na parkingu u Zemunu postavljena eksplozivna naprava. Sandulović je u eksploziji teško povređen, a mediji su tada pisali da je razlog za postavljanje bombe bio dugogodišnji sukob jedne kriminalne grupe i Sandulovića, vezan je za nerešene imovinske odnose, pre svega u vezi sa golubarstvom – hobijem u kome se izgleda mogu obrnuti ogromne sume novca.

Sandulović je 2014. godine ponovo došao u centar medijske pažnje kada je u amfiteatru Londonske škole ekonomije prekinuo predavanje tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, predstavljajući se kao predsednik Republikanske stranke i savetnik Zorana Đinđića, što je Vučić tada odbacio kao neistinu.

Dovođen je i u vezu sa falsifikovanim potpisima na izborima, kada je utvrđeno da je Jedinstvena ruska partija predala 4.834 falsifikovanih potpisa, a za koje se kasnije ispostavilo da ih je, preko svog menadžera, prikupio Sandulović. On je to, međutim, kasnije demantovao.

Sandulović je u doba pandemije korona virusa bio hapšen zbog širenja lažnih vesti i širenja panike.

Najvoljeniji je, međutim, među srbomrscima poput na primer Vilijama Vokera, koji je indirektno odgovoran za bombardovanje Srbije, jer je lažno optužio Srbe za "masakr" nad civilima u selu Račak, gde se zapravo desio okršaj albanskih terorista i srpskih snaga.

"Gospodine Voker, počastvovan sam! Pravi ste diplomata sa velikim iskustvom. Mnogo sam naučio iz naših susreta. To je doprinelo mom političkom putu i odnosu prema Americi", nedavno je od srca zahvaljivao Sandulović čoveku koga nazivaju i "Gospodin Pokolj". U velikom broju svojih objava, pa i u ovoj, Sandulović inače rado označava američke bezbednosne i obaveštajne službe poput FBI i CIA. Možda bi oni mogli da budu od pomoći u ovom bizarnom slučaju...