Srbija i Balkan

Usvojen zahtev Samoopredeljenja: CIK produžio rok za kandidaturu na izborima na severu KiM

Centralna izborna komisija u Prištini odlučila je da rok za kandidature na izborima za predsednike opština na severu Kosova i Metohije, bude produžen do 25. novembra.
Usvojen zahtev Samoopredeljenja: CIK produžio rok za kandidaturu na izborima na severu KiMwww.globallookpress.com © Agron Beqiri

Na zahtev pokreta Samoopredeljenje, centralna izborna komisija u Prištini odlučila je da rok za kandidature na izborima za predsednike opština na severu Kosova i Metohije, bude produžen do 25. novembra.

Član CIK-a iz Pokreta Samoopredeljenje Aljim Rama, istakao je za "RTV Dukađini" da je partija Aljbina Kurtija, zatražila da CIK na sednici razmotri produženje roka.

Centralna izborna komisija odlučila je da datum kada će se imenovati opštinske izborne komisije u četiri opštine, bude 28. novembar, prenosi prištinski portal "Reporteri".

Pokret Samoopredeljenje zatražilo je od Centralne izborne komisije u Prištini da se rok za kandidature na izborima za predsednike opština na severu Kosova i Metohije produži do 26. novembra.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani raspisala je prošle nedelje vanredne izbore za gradonačelnike opština na severu Kosova i Metohije, koji će se održati 18. decembra.

Osmani je raspisala izbore nakon što su gradonačelnici četiri srpske opštine na severu KiM podneli ostavke na svojim funkcijama zbog odluke Prištine o preregistraciji.

image