Srbija i Balkan

Vulin: Kad Nemci hoće da kažu Srbima nešto nečasno koriste Hrvate

Nekadašnji direktor BIA je reagovao na izjavu člana Bundestaga Josipa Juratovića da će Srbija i vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem trpeti posledice zbog "izbornih nepravilnosti", rekavši da kad god je Nemačka pokazala brigu za Srbiju nije se završavalo dobro
Vulin: Kad Nemci hoće da kažu Srbima nešto nečasno koriste Hrvate© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Senator Republike Srpske i doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin izjavio je danas da kad god je Nemačka pokazivala brigu za Srbiju, to se nije završavalo dobro.

On je tako reagovao na izjavu člana Bundestaga Josipa Juratovića da će Srbija i vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem trpeti posledice zbog "izbornih nepravilnosti".

"Kada Nemci nešto hoće da kažu Srbima, a znaju da nije ni pametno ni časno, onda iskoriste Hrvate. Tako i nemačka vlast kada hoće da se meša u izborni proces Srbije pošalje Juratovića da on kaže ono što može da naudi Srbiji, ali da ne obavezuje Nemačku. Ne znam da li u Nemačkoj poslanik može da sudi umesto suda, ali u Srbiji institucije donose odluke. Eto, da i mi Srbi nečemu naučimo Nemce, a da zbog tog nauka Nemci ne moraju da pokrenu svetski rat", poručio je Vulin.

Podsetimo, u moru reakcije iz Evropske unije na nedavno okončane izbore u Srbiji, reagovali su i predstavnici nemačkih institucija, među njima i poslanik iz redova vladajuće Socijaldemokratske partije i izvestilac Bundestaga za jugoistočnu Evropu Josip Juratović.

On je u intervjuu za list "Nova" rekao da je, sa ovakvom političkom postavom u Srbiji, dalja saradnja iz ugla Nemačke, Evrope i sveta gotovo nemoguća, kao i da izborne neregularnosti kakve su viđene u Srbiji na poslednjim parlamentarnim i lokalnim izborima nije video u svojih pet mandata, te da treba insistirati na ponavljanju izbora.

image