Srbija i Balkan

Hrvatska policija: Četvorica tukla tinejdžere u Vukovaru, jedan im pomogao da se sakriju nakon napada

Za sada je uhapšeno pet osumnjičenih, od čega četiri zbog tuče i jedan zbog pomaganja
Hrvatska policija: Četvorica tukla tinejdžere u Vukovaru, jedan im pomogao da se sakriju nakon napadawww.globallookpress.com © Alen Gurovic/ZUMAPRESS.com

Vukovarsko-sremska policija objavila je nove informacije o uhapšenima koji se sumnjiče da su učestvovali u napadu na grupu maloletnika u Vukovaru na pravoslavni Badnji dan.

Policija je objavila i za koja kaznena dela tereti osumnjičene.

Protiv trojice su danas podignute kaznene prijave zbog napada na tinejdžere. Dvojicu od njih (24-godišnjaka i 22-godišnjaka) policija tereti za kazneno delo učestvovanja u tuči, a trećeg, 20-godišnjaka, za dva kaznena dela - teška telesna povreda i teška telesna povreda u pokušaju. Poslednji je priveden 20-godišnjak koji se sumnjiči za pomaganje osumnjičenim napadačima da se sakriju od policije.

Ranije je zbog napada uhapšen 23-godišnjak, koji je prijavljen za kazneno delo učestvovanje u tuči.

To znači da je za sada ukupno pet uhapšenih, od čega četiri zbog tuče i jedan zbog pomaganja nakon počinjenja kaznenog dela. Prema informacijama "Indeksa", uskoro bi moglo biti još uhapšenih.

Osumnjičeni za napad danas su odvedeni na ispitivanje u Opštinsko državno tužilaštvo.

Danas se pojavila informacija da je uhapšen i peti osumnjičeni, ali ona za sada nije potvrđena, prenosi "Indeks".

"Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom privedenih muškaraca starosti 24, 22 i 20 godina utvrđena je sumnja da su 6. januara u Vukovaru učestvovali u tuči i pritom naneli telesne povrede šestorici maloletnika", saopšteno je iz Policije.

Iz policije su dodali da se kriminalističko istraživanje nastavlja u cilju utvrđivanja svih učesnika ovog događaja.

Podsetimo, juče su uhapšena tri muškarca koji se sumnjiče da su učestvovali u napadu na grupu maloletnika u Vukovaru. Najpre je, kako je ranije potvrđeno, identifikovan jedan osumnjičeni.

Policija sumnja da je u napadu učestvovalo još nasilnika. Za sada se sumnja da je reč o pripadnicima navijačke grupe Bed Blu bojs koji su na maloletnike nasrnuli jer su čuli da govore na ekavici. Zato su pomislili da se radi o navijačima Partizana ili Zvezde.

Napad se dogodio 6. januara oko 22.25 sati u Ulici Josipa Jurja Štrosmajera, nekoliko teško povređenih maloletnika je završilo je u bolnici.

Roditelji pretučene dece najavili su protest koji će biti održan u subotu.

image