Srbija i Balkan

Dodik poručio: Tramp pokazao da je odličan lider, želim mu veličanstvenu pobedu

Kad pošalje Bajdena u istoriju, to će biti veliki dan i za Ameriku i za svet, poručio je predsednik RS i dodao da je taj dan blizu
Dodik poručio: Tramp pokazao da je odličan lider, želim mu veličanstvenu pobedu© BORISLAV ZDRINJA

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da podržava Donalda Trampa i poželeo mu pobedu na predstojećim predsedničkim izborima.

"Donald Tramp je pokazao da je odličan lider, a njegove izjave o Viktoru Orbanu i Putinu pokazuju da on razume da Amerika ne može biti jaka i velika ako ratuje sa svima", objavio je Dodik na društvenoj mreži Iks.

On je dodao da se "odnosi grade na osnovu poštovanja i da Tramp to razume".

"Kad pošalje Bajdena u istoriju, to će biti veliki dan i za Ameriku i za svet. Taj dan će doći vrlo brzo. Podržavamo Donalda Trampa. Želimo mu veličanstvenu pobedu", istakao je Dodik.

Donald Tramp je prethodno izjavio da ima dobre odnose sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a da je mađarski premijer Viktor Orban "pametan momak".

"Slagao sam se sa Putinom. Dobro je slagati se sa ljudima poput Putina. Vodio sam razgovore i sa predsednikom Si Đinpingom, imamo prelepe odnose", izjavio je Tramp u intervjuu sa novinarom Šonu Henitiju na kanalu "Foks njuz".

image