Srbija i Balkan

Dodik odgovorio Bajdenu: Prekinite da nas huškate jedne na druge

Narodi na ovim prostorima jednom su tuđe interese stavili iznad svojih i platili tragičnu cenu, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, naglašavajući da su najveću cenu platili Srbi
Dodik odgovorio Bajdenu: Prekinite da nas huškate jedne na drugewww.globallookpress.com © FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA, fotografija niske rezolucije/ nr

Predsednik moćne Amerike obmanjuje javnost, širi strah i priziva rat, ukazao je lider Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući izjavu Džozefa Bajdena da će se, ukoliko Rusija pobedi Ukrajinu, kriza preliti na Balkan.

"Jednom su narodi na ovim prostorima bili naivni, tuđe interese stavili su iznad svojih i platili su tragičnu cenu. Najveću srpski narod. Mi, Srbi na Balkanu opredeljeni smo za mir, za saradnju, za napredak. Za ostvarivanje vaših interesa sami snosite troškove", rekao je Dodik.

On je istakao i da Srbi neće biti moneta za bilo čije potkusurivanje.

"Zato prestanite da govorite neistine, prestanite da nas huškate jedne na druge. Imamo pravo na budućnost u miru. U stvari, možete preporučiti malom broju Evropljana koji vas još uvek slušaju da BiH zaslužuje početak pregovora sa EU", rekao je Dodik.

Američki predsednik inače je, tražeći da Kongres odobri dodatnu pomoć Ukrajini, upozorio na moguće prelivanje sukoba na Balkan.

"Ako mi odemo, a Rusija bude u stanju da izdrži napade i sruši Ukrajinu, šta mislite da će se desiti u balkanskim zemljama? To menja dinamiku", rekao je Bajden tokom sastanka sa svojim saradnicima, a preneo je En-Bi-Si njuz.

image