Srbija i Balkan

Kurti provocira u Skoplju: Promet robe koristi se za kretanje oružja i municije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao na panelu da ne vidi realni politički rizik ni za jednog od učesnika ovde, osim za Srbiju
Kurti provocira u Skoplju: Promet robe koristi se za kretanje oružja i municijewww.globallookpress.com © Andreas Gora/Keystone Press Agency

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti provocirao je tokom svog govora na panelu u okviru susreta "Zapadni Balkan i EU" i sastanku lidera o Planu rasta za Zapadni Balkan u Skoplju u Severnoj Makedoniji, rekavši da u cilju ekonomske integracije regiona i zbližavanja građana moraju zaustaviti bezbednosne pretnje.

"Dublja integracija i povećan promet robe i ljudi zahtevaju međusobno poverenje i normalne odnose naših zemalja, institucija i ljudi. To se ne može desiti ako se slobode prometa robe koriste za kretanje oružja i municije ili za sponzorisanje terorističkih napada", rekao je Kurti rekavši da je normalizacija odnosa na osnovu međusobnog priznavanja ključna.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao na panelu da ne vidi realni politički rizik ni za jednog od učesnika ovde, osim za Srbiju.

image