Srbija i Balkan

Dodik: Zahvalni za hrabrost, istrajnost i neviđeno herojstvo žitelja Lenjingrada

Koliko god godina prošlo, podvig hrabrih ratnika i herojskih stanovnika opkoljenog Lenjingrada nikada neće izbledeti, što će ostati primer bratske uzajamne pomoći, posvećenosti i jedinstva naroda u ime budućnosti zemlje, poručio je Predsednik Republike Srpske
Dodik: Zahvalni za hrabrost, istrajnost i neviđeno herojstvo žitelja Lenjingrada© FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je građanima Rusije 27. januar - 80. godišnjicu potpunog oslobođenja Lenjingrada od fašističke blokade.

"Danas se obraćamo svim preživelima u opsadi rečima zahvalnosti za njihovu hrabrost, istrajnost i neviđeno herojstvo", ističe se u pismu Dodika gubernatoru Sankt Peterburga Aleksandru Beglovu.

Dodik je naveo da je svaki dan opsade bio podvig.

"U neljudskim uslovima, stanovnici i gradovi se nisu predavali. Preživeli su i pobedili – ništa nije slomilo volju stanovnika Lenjingrada za pobedu. Koliko god godina prošlo, podvig hrabrih ratnika i herojskih stanovnika opkoljenog Lenjingrada nikada neće izbledeti, što će ostati primer bratske uzajamne pomoći, posvećenosti i jedinstva naroda u ime budućnosti zemlje", rekao je Dodik, preneo je portal RTRS.

Povodom 80. godišnjice od oslobođenja Lenjingrada od opsade u ime naroda Republike Srpske i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović položio je venac na spomen-obeležje na Piskarevskom spomen-groblju u Sankt Peterburgu u znak sećanja na poginule.

image