Srbija i Balkan

Direktorka RFZO: Država će učiniti sve da se sanira šteta od požara u Čigoti (VIDEO)

U požaru su uništeni peti i šesti sprat B bloka u kome se nalaze sobe
Direktorka RFZO: Država će učiniti sve da se sanira šteta od požara u Čigoti (VIDEO)© РТ Балкан

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić je poručila da će država učiniti sve da se Specijalna bolnica Čigota na Zlatiboru, u kojoj je sinoć izbio požar, što pre vrati normalnom radu. 

"Najvažnije je da nema povređenih, ni među pacijentima, ni među osobljem, svi pacijenti su na vreme evakuisani i raspoređeni u hotel 'Palisad' i u studentsko odmaralište, nakon čega su, oni koji su mogli, otpušteni i dalje će biti poslati u druge rehabilitacione centre, dok su dva pacijenta u užičkoj bolnici jer zahtevaju bolničke uslove", rekla je Radojević Škodrić, tokom obilaska "Čigote".

Ona je istakla da će država učiniti sve da se u najkraćem roku sanira šteta i da se ova ustanova vrati u normalne uslove.

"Pregledali smo sve i najvažnije je da su sve laboratorije, ambulante i aparati neoštećeni i nadamo se da će što pre taj deo početi sa radom. Za svaki slučaj dotad smo obezbedili da se internistički, ambulantni deo i laboratorija rasporede u ambulantu u Zlatiboru, deo u Dom zdravlja u Čajetini, a deo u hali", navela je Radojević Škodrić.

U požaru su uništeni peti i šesti sprat B bloka u kome se nalaze sobe.

Predsednik opštine Čajetine Milan Stamatović je zahvalio svim zaposlenima, vatrogasnim ekipama i građanima koji su pritekli u pomoć tokom sanacije požara i evakuacije pacijenata.

"Odmah krećemo sa raščišćavanjem terena i sanacijom kako bi obezbedili deo koji je pretrpeo štetu. Pre nekoliko dana ekipe su radile na osmišljavanju planirane rekonstrukcije, a požar nas je predupredio. Nadam se da ćemo uskoro imati mnogo lepšu i modernu bolnicu", kazao je Stamatović.

image