Dodik: BiH ne može prema NATO-u, Bećirović kuca na pogrešna vrata

Predsednik RS odgovorio je na izjave Denisa Bećirovića da je članstvo u NATO-u strateški cilj BiH

Ne može jedan član Predsedništva koga je birao jedan od tri konstitutivna naroda da govori u ime cele BiH, osim ako to nije usaglašeno u Predsedništvu, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, nakon što je Bošnjak Denis Bećirović na sastanku da NATO delegacijom rekao da je članstvo u toj alijansi strateški cilj države.

Dodik je rekao da u BiH ne postoji državna politika ni po jednom pitanju, već da postoje  zajedničke politike koje se usaglašavaju na nivou Republike Srpske i FBiH.

"Bošnjački član predsedništva BiH Denis Bećirović nije mlad u politici. Očito je da je osnove politike prespavao ili mu se ne sviđa šta je naučio. Ni meni se ne sviđa Ustav, ali moram da ga poštujem. Bećirović, takođe, ne može da govori u ime građana i naroda u BiH ukoliko smatra da je Republika Srpska u BiH", poručio je Dodik na Iksu.

Dodik je istakao da je ono što Republika Srpska misli o NATO integracijama rekla Narodna skupština Republike Srpske.

"I zbog toga BiH ne može da se kreće prema NATO. Zato Bećirović kuca na pogrešna vrata kada moli Alijansu da ubrza prijem BiH u NATO", zaključio je predsednik Srpske.