Radnici pošte iz Goraždevca pušteni na slobodu, tzv. kosovska policija konfiskovala novac za penzije

Tzv. kosovska policija tvrdi da je zaplenjeno 4.000.000 dinara Pošte Srbije

Radnici Pošte Srbije koji su uhapšeni jutros u Goraždevcu, pušteni su na slobodu, potvrdio je za "Kosovo onlajn" direktor Pošte Srbije za KiM Ivan Milojević.

Najpre su privedeni vozač V. M. i njegov pratilac V. P, a potom je i od upravnice Pošte u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu.

Dok su radnici pušteni nakon višesatnog zadržavanja u policiji, vozilo je konfiskovano, a oduzet je i novac koji se nalazio u vozilu, a koji je bio namenjen penzijama. Kako saznaje "Kosovo onlajn", reč je o nekoliko miliona dinara.

"Akcija Kurtijeve policije sprovedena je kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima", saopštila je jutros Kancelarija za KiM.

Milojević je nakon privođenja za "Kosovo onlajn" izjavio da je današnje maltretiranje i privođenje radnika "Pošte" u Goraždevcu nedopustivo i da ne postoji nijedno krivično delo koje su počinili. On je pozvao međunarodnu zajednicu da sa reči pređe na dela.

Podsetio je i da je ovom privođenju prethodilo i demoliranje i pljačkanje poslovne jedinice Pošte u Ugljaru kod Kosova Polja.

Tzv. kosovska policija: Zaplenjeno četiri miliona

Tzv. kosovska policija saopštila je da su danas u selu Goraždevac u Peći njeni pripadnici zaustavili vozilo marke "fiat" Pošte Srbije i zaplenili 4.000.000 dinara i četiri vreće sa pismima.

"U Goraždevcu kod Peći, u 10.30 časova, patrola policije zaustavila je automobil 'fiat' Pošte Srbije sa srpskim registarskim oznakama VR 159-PM, u kojem su bili Vojislav Mikić i Vladimir Popović. U automobilu je prilikom provere pronađena torba sa dinarima u iznosu od 4.000.000 dinara, što u evrima iznosi oko 32.000 evra. Nađene su i četiri vreće poštanskih pisama namenjenih građanima Osojana, Goraždevca i Orahovca", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u policijskoj stanici, po ovlašćenju tzv. državnog tužioca Lumturija Vuketaja, saslušane tri osobe, svi kao svedoci.

"Oni su naveli da su ranije tokom dana podelili 3.000.000 dinara u Osojanu, 4.500.000 dinara u Orahovcu i 4.000.000 dinara u Banji. Odlukom državnog tužioca zaplenjeno je 4.000.000 dinara i vozilo, a osobe su puštene", piše u saopštenju.

Dodaje se da je novac zadržan, a da će o daljem postupku u ponedeljak odlučiti tzv. Centralna banka "Kosova".