Srbija i Balkan

Arsićeva supruga posle oslobađajuće presude: Molim se Bogu da i drugi optuženi Srbi izađu iz zatvora

Branilac Zlatana Arsića, advokat Vasilije Arsić rekao je da je ovo radosna vest za sve Srbe na Kosovu i Metohiji i da je ovo prva oslobađajuća presuda veća za ratne zločine u Prištini
Arsićeva supruga posle oslobađajuće presude: Molim se Bogu da i drugi optuženi Srbi izađu iz zatvora© РТ Балкан

Predsednik veća Osnovnog suda u Prištini saopštila je danas da je Zlatan Arsić oslobođen optužbi za ratne zločine i njemu je odmah prestala mera pritvora. Arsić je od danas slobodan čovek.

"Nema dokaza da je Zlatan počinio ratni zločin koji mu je stavljen na teret",  rekla je sudija i dodala da je svedoku koji je krivio Arsića zapaljena kuća, maltretiran je, ali pred sudom nije mogla da se dokaže krivica odnosno saizvršilaštvo Arsića. 

Branilac Zlatana Arsića, advokat Vasilije Arsić rekao je, pošto je presuda objavljena, da je ovo radosna vest za sve Srbe na Kosovu i Metohiji, i da je ovo prva oslobađajuća presuda veća za ratne zločine u Prištini. 

"Zahvaljujem sudskom veću koje je smoglo snage da sagleda sve dokaze i donese oslobađajuću presudu. Zahvaljujem kolegi Dejanu i medijima, svima koji su učestvovali u odbrani. Zlatan je sada slobodan čovek, danas će posle 11 meseci pritvora izaći na slobodu, a samo on zna kako mu je bilo. Pravda jeste spora ali dostižna. Iz obrazloženja presude vidi se da je optužba bila neosnovana, nijedan dokaz nije potvrdio da je Arsić izvršio ratni zločin. To smo ukazivali kao odbrana i na startu i tokom dokaznog postupka. Arsićev alibi je nesporan, nesporno je da on nije bi tu kada se zločin dogodio. Odbrana je ipak uspela da demantuje tužioca koji je bio tendenciozan u namerama da se Arsić pošto poto osudi za ono što nije uradio", rekao je advokat Arsić.

"Kada sam sinoć pomislio da je moguće da se ovaj postupak okonča oslobađajućom presudom, uplašio sam se od sopstvenih misli. Ovo što se dogodilo danas je pobeda pre svega Zlatanove porodice ali i branioca Arsića koji je vodio odbranu. Radostan sam da se ovo desilo da smo i mi Srbi jednom pobedili", rekao je posle presude drugi Arsićev branilac, advokat Dejan Vasić. 

Supruga Zlatana Arsića, Zorica zahvalila je advokatima koji su vodili odbranu, Kancelariji za KiM, medijima koji su izveštavali o procesu. 

"Pravda je pobedila, hvala i sudiji koja je sagledala činjenice, dokaze da on nije bio tu, da on nije nikakav ratni zločinac. Presrećna sam, zaista nemam reči. Molim se Bogu da i drugi optuženi Srbi izađu iz zatvora", rekla je Zorica.

image