Skandalozni zahtev Zapada: Traže da sednica SB UN o Kosovu bude zatvorena za javnost

Zapadni centri moći sve čine da sednica Saveta bezbednosti UN posvećena stanju na Kosovu koju je tražila Srbija, bude zatvorena za javnost – ekskluzivno saznaje "Sputnjik" iz diplomatskih izvora

Lideri zapadnih zemalja započeli su diplomatsku ofanzivu da sklone raspravu o KiM daleko od očiju javnosti kako bi sprečili da istina o katastrofalnom stanju u južnoj srpskoj pokrajini izađe u javnost, preneo je "Sputnjik".

Pozivajući se na diplomatske izvore, "Sputnjik" je preneo da zapadni centri moći sve čine da sednica Saveta bezbednosti UN posvećena stanju na KiM koju je tražila Srbija, bude zatvorena za javnost.

Podsećamo, šef stalne misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama Nemanja Stevanović predao je juče zahtev Republike Srbije za sazivanje vanredne sednice SB UN zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Zahtev je predat u predstavniku Gvajane i to političkom savetniku u misiji ove države, koja je predsedavajuća Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

U njemu se navodi da je na teritoriji KiM, koja se po Povelji UN, Rezoluciji 1244 i drugim pravilima međunarodnog prava nalazi u sastavu Srbije, u toku kulminacija dugotrajnih i dobro isplaniranih sistematskih akcija tzv. rukovodstva kosovskih Albanaca, kojom se Srbi namerno podvrgavaju nepodnošljivim životnim uslovima.