Odbrana Milorada Dodika priprema dopunu zahteva za izuzeće sudije Uzunović

Zahtev za izuzeće sudije Sene Uzunović će biti dopunjen, jer advokat Goran Bubić tvrdi da je odbrana saznala nove činjenice koje definitivno ukazuju na njenu moguću pristrasnost

Goran Bubić, advokat u Timu odbrane predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u postupku koji se protiv njega vodi u Sudu BiH, rekao je da će zahtev za izuzeće sudije Sene Uzunović biti dopunjen i da je odbrana saznala nove činjenice koje definitivno ukazuju na njenu moguću pristrasnost.

Bubić je rekao da se kontinuirano u predmetu protiv Dodika vide razni neočekivani događaji, kao što je izmena postupajućeg sudije bez prethodne najave, što upućuje na zaključak da u njemu postoji evidentna vanpravna politička pozadina.

"Videli smo tu preku promenu sudije. Nije uobičajeno da stranke ne znaju sudiju koji dolazi", rekao je Bubić sinoć za banjalučku ATV.

Interesantna je, kaže, dodela predmeta Seni Uzunović, jer sada niko ne spominje CMS sistem automatske dodele predmeta.

"Sada ima neka komisija i nama je dato neko obrazloženje da sudija Uzunović ima najmanji broj predmeta i da je to sad jedan kao od razloga za dodelu predmeta predsednika Dodika", naveo je Bubić.

On je rekao da je odbrana zatražila dodatno vreme da dopuni zahtev za izuzeće.

"Dopunićemo ga. I saznali smo još neke nove činjenice koje definitivno ukazuju na moguću pristrasnost postupajućeg sudije", naveo je Bubić.

U Sudu BiH u ponedeljak je održano ročište u predmetu koji se vodi protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika na kojem je Tužilaštvo BiH predstavilo optužnicu, a odbrana iznela svoj koncept odbrane i zatražila izuzeće sudije Sene Uzunović koja se u sudnici pojavila umesto Mirsada Strike.

Naredno ročište zakazano je za 6. mart, a Tužilaštvo BiH je predložilo saslušanje četiri "svoja" svedoka/ Reč je o četiri inspektora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.