Vučević o rezoluciji EP: Optužili su celu Srbiju

Iza priče o neregularnim izborima krije se napad na celu državu, na naš odnos prema Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, ali i prema Rusiji kojoj jedini u Evropi nismo uveli sankcije

Krajnje zabrinjavajuće je da su predstavnici opozicije išli u Strazbur i govorili sve najgore o sopstvenoj državi i sopstvenim građanima, rekao je ministar odbrane Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević komentarišući rezoluciju Evropskog parlamenta o lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji.

"Nisu oni napadali Aleksandra Vučića, ni neku stranku, nego su praktično optužili celu Srbiju. Naravno da je personifikacija svega onoga što se napada kroz EP Aleksandar Vučić jer brani Srbiju, ali nisu u pitanju izbori. U pitanju je naš odnos prema Kosovu i Metohiji, prema Republici Srpskoj, Ruskoj Federaciji", izjavio je Vučević.

Precizirao je da predstavnici opozicije koji sada traže istragu o izborima u Srbiji ujedno traže i da se odreknemo KiM, da podržimo reviziju Dejtonskog sporazuma, tj. da defakto ukinemo Republiku Srpsku, ali i da uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji, te podsetio na to da je Srbija jedina evropska država koja nije uvela sankcije RF.

"Sve je to razlog da se iskoristi ovaj tzv. povod i pritužba oko izbora koji su maksimalno bili fer i demokratski, sa najvećim brojem posmatrača i sa najmanjim brojem pritužbi, žalbi, prigovora", rekao je predsednik SNS-a.

Napomenuo je i da su sve stranke imale predstavnike, od biračkih odbora do Republičke izborne komisije (RIK), kao i da je više međunarodnih institucija i organizacija učestvovalo u kontroli i nadzoru sprovođenja izbornog procesa.

"Vladajuća stranka skratila je sebi mandat na zahtev tog dela opozicije i raspisala izbore na zahtev opozicije koja je danas išla u Strazbur da pljuje sopstvenu državu i građane, da bi nam to danas u Rezoluciji stavili na teret. Da smo, ne znam šta, nedemokratski uradili time što smo izašli na vanredne izbore. Možete da vidite čitav niz besmislenih optužbi na račun naše države, a istovremeno imamo vrlo važnu sednicu SB UN", rekao je on.

Vučević je zaključio rečima da očekuje da će Vučić na najbolji mogući način ukazati na sve ono što se dešava srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, "kakav teror se sprovodi nad našim sunarodnicima".