Vučić sa Mercom: Srbija ozbiljan partner u stabilizaciji geopolitičkih prilika

Predsednik Srbije je sa sagovornicima razmenio mišljenja o regionalnu stabilnost, bezbednosti, kao i o dinamici razvoja unutar Evropske unije, ali i Zapadnog Balkana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu sa predsedavajućim Hrišćanskodemokratske unije (CDU) Fridrihom Mercom i zamenikom šefa poslaničke grupe Unije CDU/CSU u Bundestagu za pitanja spoljne politike i odbrane, zamenikom člana odbora za spoljnu politiku, EU i odbranu, i izvestiocem za Srbiju u radnoj grupi Unije za Zapadni Balkan Johanom Vadefulom.

"Izuzetno dobar susret sa jednim od najznačajnijih političara Nemačke i liderom najveće nemačke partije Fridrihom Mercom i njegovim stranačkim kolegom Johanom Vadefulom sa kojima sam razmenio mišljenja o nizu ključnih tema, uključujući regionalnu stabilnost, bezbednost, dinamiku razvoja unutar Evropske unije, ali i Zapadnog Balkana", naveo je Vučić u objavio na Instagram nalogu.

Predsednik Srbije je naveo da je tokom razgovora naglasio značaj Srbije kao partnera u rešavanju složenih geopolitičkih izazova.

"Istakao sam zajednički interes u rešavanju složenih geopolitičkih izazova današnjice i ponovio da Srbija ostaje ozbiljan, odgovoran i pouzdan partner koji dosledno daje svoj doprinos stabilizaciji prilika, čime se pozicionirala kao ključni akter u regionu", naveo je Vučić.

Posebno je, kako je dodao, bilo reči o ekonomskoj saradnji između Srbije i Nemačke i procesu evrointegracija.

"Zahvalio sam na kontinuiranoj podršci Nemačke procesu pridruživanja Srbije EU i istakao značaj daljeg jačanja naših ekonomskih i političkih veza i partnerskih odnosa, koji doprinose opštoj stabilnosti i u širem evropskom kontekstu", rekao je Vučić.