Srbija i Balkan

Dodik danas u Kazanju

Predsednik Republike Srpske ranije je rekao da će se, nakon susreta sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, sastati sa predsednikom Tatarstana, ali i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom
Dodik danas u Kazanju© Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi danas u Kazanju, u koji je doputovao nakon dvodnevne posete Belorusiji.

Na aerodromu ga je dočekao šef Federalne antimonopolske službe Republike Tatarstan Ajrat Šafigulin

Dodik je ranije rekao da će posle susreta sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, imati sastanke sa predsednikom Tatarstana, ali i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Dodik se u Belorusiji u odvojenim susretima sastao sa predsednikom Belorusije i premijerom Romanom Golovčenkom.

"Zahvalio sam za podršku Republici Srpskoj. Razgovarali smo o privrednoj saradnji i nastavljamo da sarađujemo", istakao je Dodik nakon sastanka sa Lukašenkom.

Naglasio je da Lukašenko razume sve procese, kao i da postoji razumevanje i po pitanju sankcija koje je uveo Zapad. 

"Nikada nećemo zaboraviti da je Lukašenko bio u Beogradu 1999. godine kada je bombardovan naš narod. Pozdravljam način na koji Belorusija funkcioniše uprkos sankcijama. I Srpska je u sličnim okolnostima, ali uz jasnu viziju i odlučno vođstvo, napredak je vidljiv", istakao je Dodik, napomenuvši da Srpska i BiH nisu uvele sankcije Belorusiji, preneo je banjalučki "ATV".

image