Srbija i Balkan

Teška nesreća kod Preševa: Poginula tri migranta, sumnja se na krijumčarenje

Povređeno je 12 osoba, a vozač je uhapšen zbog sumnje na krijumčarenje ljudi
Teška nesreća kod Preševa: Poginula tri migranta, sumnja se na krijumčarenje© Antonio Ahel/ATAImages

Troje migranata poginulo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas u blizini Preševa, a u kojoj je povređeno 12 ljudi. Među povređenima je i vozač, koji je uhapšen zbog sumnje na krijumčarenje ljudi.

Saobraćajna nesreća dogodila se oko 23 časa kada je vozilo sletelo sa puta između sela Aliđerce i sela Reljan kod Preševa.

U Zdravstveni centar Vranje primljene su četiri osobe, od kojih su tri bile sa lakim povredama i one su otpuštene iz bolnice. Vozač je na hirurgiji, ali je reč o lakšim povredama.

Četiri pacijenta upućena su iz zdravstvenog centra Vranje u UKC Niš, a među njima je i petnaestogodišnje dete, koje je primljeno na hirurgiju.

Među povređenima je bila i cela porodica, otac, majka i dete. Oni su prošli sa lakšim povredama, pa su otpušteni iz bolnice.

Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje ljudi

U Višem javnom tužilaštvu u Vranju potvrđeno je da je državljanin Srbije R. R. iz sela Crnotince, star 43 godine, zadržan zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krijumčarenja ljudi.

Osumnjičeni je prevozio 14 ilegalnih migranata iz afričko-azijskih zemalja u vozilu marke BMW, kada je zbog velike brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta kod mesta Aliđerci.

Utvrđeno je i da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, saopštio je MUP.

Osumnjičenom je naloženo zadržavanje do 48 sati i biće priveden dežurnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju zbog krivičnih dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uviđaj je obavio dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju.

image