Srbija i Balkan

Bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, proceniti stepen ugroženosti ministra pravde

Svi organi će još predanije raditi na jačanju borbe protiv organizovanog kriminala, poručuju iz Veća za nacionalnu bezbednost
Bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, proceniti stepen ugroženosti ministra pravdeGetty © Laszlo Szirtesi

Veće za nacionalnu bezbednost konstatovalo je da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna i predložilo izradu procene stepena ugroženosti ministra pravde Andreja Milovića.

Veće je to predložilo na sednici na kojoj je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija na kojoj je konstatovano da će svi organi obaveštajno-bezbednosnog sektora nastaviti još predanije da rade na jačanju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, očuvanju mira i bezbednosti.

Veće je donelo smernice za rad Obaveštajno-bezbednosnog direktorata Ministarstva odbrane kojim se definišu ciljevi i prioriteti u planiranju, razvoju i realizaciji vojnoobaveštajnih, kontraobaveštajnih i bezbednosnih poslova u Ministarstvu odbrane i Vojske Crne Gore, koje se odnose na određeni vremenski period.

"Razmatran je nacrt Strategije odgovora na hibridne pretnje 2024-2028, sa propratnim Nacrtom akcionog plana za implementaciju Strategije i pokrenuta procedura u vezi sa izmenama Odluke o obrazovanju interresorne komisije za suprotstavljanje hibridnim pretnjama, koja će biti zadužena za pripremu strategije i praćenje implementacije akcionih planova. Na sednici je data puna podrška nadležnim institucijama u svim aktivnostima suzbijanja organizovanog kriminala, a posebno u otkrivanju sprege organizovanih kriminalnih grupa sa pripadnicima bezbednosnog sektora", navodi se u saopštenju sa sednice veća.

image