Preduzetnik sa Kosmeta odbija da primi hrvatsku vozačku dozvolu jer piše da je Đakovica deo Srbije

U hrvatskom dokumentu, u delu u kojem se navodi država u kojoj je položio vozački ispit, piše: "Đakovica, Srbija"

Engjel Ljekaj, preduzetnik sa Kosmeta koji živi u Hrvatskoj i ima hrvatsko državljanstvo, odbija da preuzme vozačku dozvolu koju je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje, jer za njegovo rodno mesto Đakovicu u tom dokumentu piše da je u Srbiji.

U hrvatskom dokumentu, u delu u kojem se navodi država u kojoj je položio vozački ispit, piše: "Đakovica, Srbija".

Ljekaj, koji živi u okolini Pule, zbog tog slučaja obratio se za pomoć Ambasadi tzv. Kosova u Zagrebu, ali kaže da je odgovor koji je od njih dobio "bio deprimirajući", prenosi "Reporteri".

Prema njegovim rečima, ambasada Kosova ga je uputila da prihvati dokument u kome je Đakovica predstavljena kao grad Srbije.

"Iz konzularnog odseka ambasade mi je na hrvatskom jeziku saopšteno da 'što se tiče hrvatskih dokumenata, treba da se pridržavate uputstava koja su vam dali u Ministarstvu unutrašnjih poslova'", navodi Ljekaj.

Odgovor mu je stigao imejlom i u njemu je, kako dodaje, pisalo sledeće: "već imate hrvatsku vozačku dozvolu, pa uradite kako vam je rečeno iz MUP-a i pismeno se obratite nadležnim institucijama".

Engjel Ljekaj u pismu ambasadi tzv. Kosova u Zagrebu navodi da mu je vozačka dozvola prvi put izdata 1997. godine, u Đakovici, gde je i rođen i položio vozački ispit.