Srbija i Balkan

Vučić razgovarao sa Erdoganom i Netanjahuom

Vučić je poručio da je sa svojim turskim kolegom pričao i o "odličnim bilateralnim odnosima Srbije i Turske i potvrdili posvećenost daljem jačanju saradnje u različitim oblastima"
Vučić razgovarao sa Erdoganom i Netanjahuom© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom.

"Čestitao sam danas predsedniku Erdoganu 70. rođendan i poželeo mu dobro zdravlje i uspeh u vođenju države kojom mudro i razborito upravlja u ovim izazovnim vremenima", objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Srbije.

Vučić je poručio da je sa svojim turskim kolegom pričao i o "odličnim bilateralnim odnosima Srbije i Turske i potvrdili posvećenost daljem jačanju saradnje u različitim oblastima."

"Iskoristio sam priliku da još jednom istaknem značaj prijateljstva između naše dve zemlje i obostrane napore koje ulažemo u promociju mira i stabilnosti", navodi se u objavi.

Vučić je u zasebnoj objavi potvrdio da je obavio telefonski razgovor i sa izraelskim premijerom.

"Dobar razgovor sa premijerom Izraela Netanijahuom o daljem unapređenju bilateralnih odnosa", napisao je predsednik Srbije.

On je dodao da su tokom razgovora pokrenuta važna pitanja i izrazio veru da će obe strane od tih razgovora imati značajne koristi u budućnosti.

image