Srbija i Balkan

Prozapadna opozicija stigla i do Lajčaka: Interesuje ih i dijalog

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" na turneji po Evropi tražiće poništavanje srpskih izbora
Prozapadna opozicija stigla i do Lajčaka: Interesuje ih i dijalog© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Prozapadna opozicija koja je danas započela svoju turneju po Briselu, a danas se zaustavila na kanabeu specijalnog izaslanika EU za Dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Izgleda da su malo skrenuli s prvobitno zacrtane rute, budući da su, najavljujući svoj put naveli da će u Briselu razgovarati sa predstavnicima Evropske komisije od kojih očekuju da pokrenu istragu o navodnim nepravilnostima na decembarskim izborima.

Nije delovalo, ni po njihovim postizbornim ni predizbornim izjavama, da ih pitanja vezana za Kosovo i Metohiji uopšte zanimaju.

"Poželeo sam dobrodošlicu predstavnicima srpske opozicije danas u Briselu. Pažljivo saslušali njihovu ocenu situacije u Srbiji i obavestili ih o Dijalogu o normalizaciji odnosa sa Kosovom. Pozdravio sam njihov interes, jer je dijalog pitanje nacionalnog interesa", naveo je Lajčak na svom Tviter nalogu, ne navodeći, međutim, kakva je bila njihova "ocena situacije u Srbiji".

Gde će biti sledeće "odmorište" prozapadne opozicije na njihovom putešestviju kroz Evropu ostaje da se vidi, ali ranije je najavljeno da planiraju da posete i Pariz, kao i da svoje nalaze "o izbornoj krađi" predstave i članovima parlamenata i vlada mnogih država članica EU.

image