Predsednik Vojnog sindikata Novica Antić uhapšen zbog pronevere, počeo štrajk glađu

Za sada nema zvaničnih informacija iz Ministarstva unutrašnjih poslova

Predsednik Vojnog sindikata Novica Antić uhapšen je po nalogu Višeg javnog tužilaštva, posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, u saradnji sa poreskom policijom Novi Sad, prenose beogradski mediji.

Uhapšenom Antiću, kao i za još dve osobe, određeno je zadržavanje do 48 sati.

On je priveden u Policijsku upravu u Kragujevcu, gde je dao izjavu oko 13 časova u prisustvu svog advokata. Advokat Mitar Krstić potvrdio je za RTS da je Antić započeo štrajk glađu.

Kako je rekao Antićev advokat Siniša Lunić, policija je rano jutros u Kragujevcu, po nalogu tužioca, ušla u kuću Antića i započela pretres.

Antiću je oduzet mobilni telefon, a eventualno rešenje o zadržavanju još nije doneto, prenosi N1.

Osim Antića uhapšeni su i Duško Tolmač, zamenik predsednika vojnog sindikata i Predrag Jevtić, generalni sekretar tog sindikata.

Prema navodima medija, Antić je uhapšen zbog krivičnog dela pronevera jer je doneo odluke kojim se Predragu Jevtiću isplaćuje 3,5 miliona dinara neosnovano. Takođe, preuzimao je telefone i tehniku sindikata i dalje prodavao čime je oštetio sindikat za preko 1,5 miliona. Kao i što je Dušku Tolmaču isplaćeno oko 700.000 dinara na ime pozajmica suprotno aktima sindikata.

Drugi uhapšeni Duško Tolmač je osumnjičen takođe za proneveru jer je Novici Antiću suprotno aktima sindikata pribavio korist od 6,2 miliona dinara.