Vučić nastavio konsultacije o mandataru, stigli predstavnici "Mi - glas iz naroda"

Lista "Mi - glas iz naroda" osvojila je 13 mandata na decembarskim izborima, ali je u međuvremenu došlo do podela u tom pokretu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, a u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike nešto pre 8.30 časova stigao je poslanik liste "Mi – glas iz naroda" Aleksandar Pavić sa još dvoje saradnika.

Lista "Mi - glas iz naroda" osvojila je 13 mandata na decembarskim izborima, ali je u međuvremenu došlo do podela u tom pokretu.

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja-Šaip Kamberi" i "Ruska stranka-Slobodan Nikolić".

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste "Usame Zukorlić- Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka-Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Danas konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić zakazao je za danas u 10 časova konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda.
Na dnevnom redu je izbor verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata i potvrđivanje mandata odbornika Skupštine grada Beograda, kao i izbor predsednika i zamenika predsednika Skupštine Beograda, saopštio je Sekretarijat za informisanje Skupštine grada.

Na dnevnom redu je i postavljenje sekretara i zamenika sekretara, kao i Predlog rešenja o izboru članova administrativno-mandatne komisije Skupštine grada.
Konstitutivnom sednicom, do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Poslovnikom predsedava najstariji prisutni kandidat za odbornika kojem je dodeljen mandat.