Vučević u Vranju: Vojska Srbije uvek na visini zadatka

Ministar odbrane Vučević u obilasku Četvrte brigade Kopnene vojske: ”Puno je srce svakog od nas jer smo naslednici slavne istorije”

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su Četvrtu brigadu Kopnene vojske u kasarni "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog" u Vranju.

Ministar Vučević je izrazio uverenje da će svi pripadnici Kopnene vojske i Četvrte brigade uvek biti na visini zadatka i da će ispuniti sve obaveze i očekivanja u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije.

"Puno je srce svakog od nas jer da smo naslednici slavne istorije, tradicije, i sadašnjosti. Pre svega smo obavezni prema budućnostii i onima koji dolaze posle nas.

Siguran sam da će svi pripadnici Vojske Srbije, pripadnici Kopnene vojske i Četvrte brigade, uvek biti na visini zadatka, da će ispuniti sve one obaveze i očekivanja u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije i zaštite svakog građanina naše otadžbine", rekao je ministar odbrane Miloš Vučević.

Ministar je istakao je da će biti nastavljen rad na jačanju Vojske Srbije kako bi njeni pripadnici imali bolji materijalni položaj, najbolju opremu i naoružanje.

Komandant Četvrte brigade brigadni general Novica Petrović je tokom uvodnog referisanja upoznao ministra odbrane sa organizacijom, zadacima i stanjem u sastavu Kopnene vojske.

Ministar Vučević i general Mojsilović su potom prisustvovali kratkom prikazu osposobljenosti tenkovske čete M-84, odnosno formiranju i kretanju marševske kolone.

Vučević je obišao spomen sobu Četvrte brigade koja je posvećena vojnoj istoriji Vranja i okoline od perioda srpsko-turskih ratova do sukoba na Kosovu i Metohiji i NATO agresije 1999. godine.

Ministar je deo vojnog roka 1993. godine služio u kasarni ”Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog” u Vranju, gde je i položio vojničku zakletvu.

Današnjem obilasku prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik Operativne uprave Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović.