Milanović ponovio da neće podneti ostavku: Idem da zbacim HDZ sa vlasti

U očekivanju odluke Ustavnog suda vezano za kandidaturu, Milanović je rekao da je to "nekoliko rečenica u ustavu", a da on to "vidi potpuno drugačije"

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ponovio je u Lipovljanima da neće dati ostavku na mesto predsednika i da će biti kandidat SDP za premijera na izborima 17. aprila.

U očekivanju odluke Ustavnog suda vezano za kandidaturu rekao je da je to "nekoliko rečenica u ustavu", a da on to "vidi potpuno drugačije", prenela je Hina.

U izjavi novinarima on je rekao da "ide da izbaci HDZ sa vlasti".

O ocenama nekolicine ustavno pravnih stručnjaka i političkih aktera da je njegov potez udar na ustav, Milanović je rekao da će to odlučiti ljudi.

"Ovo nije mehanika fluida, ovo je nekoliko rečenica u ustavu koje neki ljudi tumače kao da su uprava za zatvorski sistem. Ja to vidim drugačije. Čovek koji je pisao ustav, Kruno Olujić to vidi kao i ja. Neki drugi to vide drugačije", rekao je on.

Milanović je dodao da je nebitno šta oni misle i šta misli Ustavni sud, koji mogu doneti kakvu hoće odluku, ali da će on biti u kampanji i da će biti kandidat za premijera.

"Možete biti na evropskim izborima, zakon donet 2010. HDZ ga doneo. To može, a za Sabor ne može, hajde mi to objasnite", rekao je novinarima Milanović.