Srbija i Balkan

Stevandić najavio dogovore i potpisivanje sporazuma u ruskoj Dumi

Stevandić je naglasio da u istoriji rusko-srpskih odnosa nema međusobnih ratova, da je veoma sličan odnos prema porodici, prema tradiciji kao nečemu što će čuvati budućnost od dehumanizacije
Stevandić najavio dogovore i potpisivanje sporazuma u ruskoj Dumi© Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, koji boravi u Moskvi, najavio je dogovore i potpisivanje sporazuma u ruskoj Dumi.

"Pripremam se da u ime Republike Srpske održim govor među svojim kolegama koji bi trebalo da napravi sliku između tradicionalnih odnosa i izazova modernog doba. Nadam se da neću nikoga razočarati", naveo je Stevandić na društvenoj mreži Iks.

On je naglasio da u istoriji rusko-srpskih odnosa nema međusobnih ratova, da je veoma sličan odnos prema porodici, prema tradiciji kao nečemu što će čuvati budućnost od dehumanizacije.

"Ponosni smo na te odnose, oni su jako dugotrajni, sa velikim korenom, i izdržali su mnoge istorijske nevolje i nisu pokvarili dobre odnose među najstarijim slovenskim narodima, Srbima i Rusima, kao i među drugim slovenskim narodima", istakao je Stevandić.

image