Srbija i Balkan

Vulin za "RIA Novosti": Dok je NATO lagao svet, mi smo znali istinu

Istina je da je NATO hteo da uništi Srbiju, ali je uništio međunarodno pravo, kaže Vulin povodom godišnjice bombardovanja SR Jugoslavije
Vulin za "RIA Novosti": Dok je NATO lagao svet, mi smo znali istinu© A. H./ATAImages

NATO uvek obmanjuje svet kada bira osnove za svoje delovanje, tako je obmanjivao i Jugoslaviju tvrdeći da su Srbi zločinci koji vrše genocid na Kosovu i Metohiji, rekao je bivši šef Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin.

Vulin je za "RIA Novosti" kazao da je NATO bombardovanje SR Jugoslavije postalo poslednji veliki nekažnjeni zločin 20. veka za koji niko nikada nije odgovarao niti želi da odgovara.

"NATO je prevario svet, kao što je ranije prevario SSSR, da se neće širiti na istok. Kao što je kasnije prevarila Rusiju da će ispoštovati Minske sporazume. A onda su lagali ceo svet da su Srbi zločinci koji vrše genocid na teritoriji Kosova i Metohije. Lagali su da Sadam Husein ima oružje za masovno uništenje, da Moamer Gadafi želi da napadne ostatak planete i da će u Avganistanu doći do mira", rekao je Vulin.

Istovremeno, "dok je NATO lagao svet, mi smo znali istinu", primetio je on.

"Istina je da je NATO hteo da uništi Srbiju, ali je uništio međunarodno pravo. Srbija je preživela, ali međunarodno pravo nije. Duh je pušten iz boce. Niko nikada neće moći da zaustavi promene granica", rekao je Vulin.

image