Srbija i Balkan

Novo hapšenje migranata u Horgošu, pronađeno oružje (VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova najavljuje da će i u narednim danima sprovoditi dalje akcije suzbijanja ilegalnih migranata
Novo hapšenje migranata u Horgošu, pronađeno oružje (VIDEO)© TANJUG/STF

Operativna udarna grupa, formirana po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, nastavila je dalji rad na suzbijanju ilegalnih migranata, a tokom prethodne noći, akcije su sprovedene u Horgošu, Somboru i Šidu.

U kontroli napuštenih objekata u Horgošu, uočen je ilegalni migrant, koji je, prema saopštenju MUP-a Republike Srbije, bacio nož kada je primetio policajce.

Pripadnici policije su ga nakon pokušaja begstva sustigli i utvrdili da je reč o dvadesetdvogodišnjem muškarcu poreklom iz Maroka. 

Policija je u blizini pronašla automatsku pušku i okvir sa municijom.

Migrant je sproveden u policijsku stanicu u Horgošu, a o događaju obavešteno je i Osnovno javno tužilaštvo u Senti.

Operativna udarna grupa, koju čine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, najavila je da će i u narednim danima sprovoditi akcije suzbijanja ilegalnih migranata, u cilju lične i imovinske zaštite i sigurnosti svih građana Republike Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Srpska policija sprovela je 25. novembra veliku akciju na području Subotice i Horgoša, tokom koje je privedeno više od 600 ilegalnih migranata. Tada je kod uhapšenih migranata pored oružja, pronađena je i kapa sa oznakama "UČK", odnosno takozvane Oslobodilačke vojske Kosova. 

U Subotici je bio i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je poručio da će građani Srbije biti zaštićeni, naglasivši da nema tolerancije ni za koga ko je zloupotrebio naše gostoprimstvo.

Načelnik Uprave granične policije Mile Jandrić ukazao je, nakon prve akcije pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova da je akcija  usmerena na sprečavanje krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

On je naglasio da Srbija neće biti parking za migrante.

image