Srbija i Balkan

Dodik o poseti Orbana Republici Srpskoj: Dolazi nam veliki i pravi prijatelj

Predsednik Republike Srpske je rekao da će Orbanova poseta Banjaluci biti prilika za analizu svega što je od sada urađeno
Dodik o poseti Orbana Republici Srpskoj: Dolazi nam veliki i pravi prijatelj© Кабинет предсједника Републике Српске / Борислав Здриња

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je mađarski premijer Viktor Orban veliki i pravi prijatelj Republike Srpske.

Dodik je podsetio da Orban dolazi u Srpsku u četvrtak i da je ovo druga poseta mađarskog premijera Republici Srpskoj za godinu dana.

"Mi imamo veoma konkretne projekte i imamo konkretne razgovore o tome kako sarađujemo i poštujemo liderstvo koje je Orban pokazao. On je jedan od najsnažnijih evropskih lidera sada u okviru Evropske unije i to pokazuje na mnogim mestima, pa je nama čast", rekao je Dodik.

On je istakao da je Orban pokazao da može u veoma kompleksnim odnosima da vodi Mađarsku kao zemlju članicu Evropske unije i NATO-a, da izbegne sukob za svoj narod i da se usmeri ka razvoju.

Dodik je rekao da će Orbanova poseta Banjaluci biti prilika za analizu svega što je od sada urađeno.

"Mi smo već ranije dogovorili da ćemo svakih šest meseci razgovarati o tome šta je urađeno. Program u poljoprivredi se pokazao kao veoma uspešan. Sada nas čeka lakrdija u kojoj Nemci zabranjuju projekte, oni još nisu otkazali nijedan projekat, a najavljivali su to prošle godine. Nemačke kompanije su ostale u ugovoru, toliko koliko poštuju saveznu Vladu", rekao je Dodik.

image