Srbija i Balkan

Dodik i Kusturica u Andrićgradu: Projekat za budućnost koji će nastaviti da se razvija

Po rečima Emira Kusturice, predsednik Srpske je obećao završetak svih radova u Andrićgradu, koji će biti još važnije mesto i veće žarište kulture
Dodik i Kusturica u Andrićgradu: Projekat za budućnost koji će nastaviti da se razvija© FOTO TANJUG/SRNA/JOVANA BOROVČAN/ bs

Andrićgrad je projekat za budućnost, koji će nastaviti da se razvija i da se priprema za novu turističku sezonu, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon sastanka u Andrićevom institutu, kojem je prisustvovao i idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica.

"Uvek je dobro razgovarati s Emirom Kusturicom i uvek je lako rešiti probleme. Entuzijazam koji on pokazuje je nemerljiv i omogućio je da Višegrad dobije jedinstvenu lokaciju koja se zove Andrićgrad. Treba da nastavimo dalje da radimo", izjavio je Dodik novinarima.

Istakao je i da je zadovoljstvo svih koji su učestvovali u projektu Andrićgrada da on živi i priprema se za novu turističku sezonu.

Kusturica je pak rekao da će Andrićgrad biti još važnije mesto i veće žarište kulture, a da je predsednik Srpske obećao završetak svih radova na tom mestu, te da

Dodao je da postoje stvari koje čovek u životu može da planira ili ne planira.

"Najlepše su one koje nisu planirane davno ili su odgađane i uvek se dese. To je naše putovanje Drinom i konsultovanje oko budućnosti grada", izjavio je Kusturica.

Sastanku su prisustvovali i predstavnik državnog kapitala u Andrićgradu Nedeljko Elek, savetnik predsednika Srpske Pero Simić, načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, odbornik Skupštine opštine Višegrad Darko Andrić i direktor preduzeća "Hidroelektrane na Drini" Nedeljko Perišić.

Nakon sastanka upriličena je vožnja brodom na reci Drini.

image