Da li će Crna Gora biti kosponzor rezolucije o Srebrenici? I Spajić bez odgovora

Crna Gora o tome ima svoj stav, koji je do sada više puta saopšten, rekao je crnogorski premijer

Crnogorski premijer Milojko Spajić nije želeo da odgovori na pitanje da li će Crna Gora biti kosponzor rezolucije o Srebrenici, koja bi trebalo da se nađe na Generalnoj skupštini UN.

Spajić je rekao da Crna Gora o tome ima svoj stav, koji je do sada više puta saopšten.

"Danas to nije tema, ovo danas je tema koja se tiče budućnosti", rekao je Spajić na konferenciji za medije u Vladi Crne Gore, na kojoj je najavljen pretkvalifikacioni tender za deonicu auto-puta.

Ukazao je i da EU vidi veliku promenu u oblasti vladavine prava u Crnoj Gori.

"To su te vrednosti EU, 100 odsto usklađenost sa spoljnom bezbednosnom i odbrambenom politikom i vladavina prava", naveo je Spajić.

Podsetimo da su predstavnici nevladinih organizacija i građanski aktivisti uputili Spajiću i svim ministrima u kabinetu inicijativu da se Crna Gora pridruži državama koje su kosponzori rezolucije UN o genocidu u Srebrenici.

Inicijativu je, osim nevladinih organizacija, podržalo i više građanskih aktivista, među kojima i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko, aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović, ali i bivša ministarka evropskih poslova Crne Gore Jovana Marović.

Komentarišući jučerašnju tvrdnju Mila Đukanovića, da je na političkoj sceni u Crnoj Gori na delu revanšizam, koji je uporedio sa krvnom osveto, Spajić kaže da su "najbolje osvete rezultati u infrastrukturi.

"Želim da se svi osvetimo lošem vođenju države u prošlosti na način što ćemo bolje da vodimo državu i što ćemo infrastrukturu da dignemo na nezamisliv nivo. Po meni je to najbolja osveta na osvetu i da zatvorimo taj krug osveta, nadam se zauvek u Crnoj Gori", poručio je Spajić, preneli su podgorički mediji.