Srbija i Balkan

Univerzitet u Beogradu objavio konkurs za upis novih studenata: Više mesta na svim studijama

Konkurs je raspisan za 369 studijskih programa, od čega je 101 studijski program na osnovnim akademski studijama, sa ukupno 26.438 mesta
Univerzitet u Beogradu objavio konkurs za upis novih studenata: Više mesta na svim studijama© Fishman/ullstein bild via Getty Images

Univerzitet u Beogradu (UB) objavio je na svom veb portalu konkurs za upis nove generacije studenata.

Konkurs je objavljen na linku https://www.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2024/04/OAS-IAS-opsti-uslovi24.pdf, saopštio je UB.

Detalji o svakom od nivoa studija, uključujući i najvažnije datume, mogu se pronaći na https://www.bg.ac.rs/upis/ klikom na pulsirajuće dugme ispred svakog od stepena studija.

Broj mesta za prijem nove generacije studenata po fakultetima zvanično će biti potvrđen kada upisne kvote odobri Vlada Republike Srbije, a UB očekuje da će to biti krajem maja.

Senat UB na sednici 17. aprila doneo je odluku o raspisivanju konkursa za 369 studijskih programa, od čega je 101 studijski program na osnovnim akademski studijama, i ukupno 26.438 mesta, što znači više mesta na svim stepenima studija: osnovnim, master i doktorskim.

Od toga, na osnovnim studijama planirano je (odnosno usvojeno kao predlog koji je upućen na usvajanje Vladi Srbije) 14.222 na budžetu i 12.216 mesta na samofinansiranju, navodi se u saopštenju univerziteta.

image