Srbija i Balkan

RIK imenovao novih 11 poslanika

Novi poslanici imenovani su umesto onih koji su podneli ostavke zbog ulaska u novu Vladu Srbije
RIK imenovao novih 11 poslanika© R.Z./ATAImages

Republička izborna komisija imenovala je 11 novih poslanika u Skupštini Srbije, koji će zameniti dosadašnje poslanike, buduće članove vlade koji su u međuvremenu podneli ostavke.

Tako su u Narodnu skupštinu ušli Igor D. Jakšić, Dane Stanojčić, Tatjana Petrović Stojković, Mladen Grujić, Nikola Bokan, Branko Vujković i Ilo Mihajlovski sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", kao i Igor Braunović, Nataša Bogunović i Đorđe Milićević sa izborne liste "Ivica Dačić – Premijer Srbije". Novi poslanik sa liste "Ujedinjeni za pravdu", ispred Stranke pravde i pomirenja, biće Rejhan Kurtović.

Pošto je potom i Đorđe Milićević podneo ostavku, jer će ponovo biti ministar bez portfelja u Vladi Srbije, RIK je donela rešenje o dodeli poslaničkog mandata kandidatu sa liste Socijalističke partije Srbije Aleksandri Pavlović Marković.

RIK je konstatovao prestanak mandata narodnim poslanicima Milanu Krkobabiću, Dejanu Ristiću, Usami Zukorliću, Ivici Dačiću, Tatjani Macuri, Anru Gujonu, Petru Petkoviću, Jeleni Žarić Kovačević, Novici Tončevu, Slavici Đukić Dejanović, Zlatiboru Lončaru i Đorđu Milićeviću. 

Mandati poslanika koji su podneli ostavke, po zakonu se dodeljuju prvom narednom kandidatu sa iste izborne liste, ili prvom sledećem kandidatu iz iste stranke ako je u pitanju koaliciona lista.

image