Srbija i Balkan

Putevi Srbije: Pojačan saobraćaj posle praznika, policija poziva na oprez

"Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju
Putevi Srbije: Pojačan saobraćaj posle praznika, policija poziva na oprez© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Zbog završetka praznika i povratka građana sa odmora očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije".

"Putevi Srbije" preporučuju učesnicima u saobraćaju da se na vreme, putem portala na auto-putevima, internet prezentacije "Puteva Srbije" i aplikacije za mobilne telefone informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

"Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Oprez na putevima nakon praznika

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan posebno apeluje na učesnike u saobraćaju da propisno i bezbedno prođu danas koridorima 10 i 11.

"Akcenat je pre svega da se propisno i bezbedno prođe koridorima 10 i 11, jer očekujemo da će se građani koji su bili van grada Beograda, ali i van većih gradova u Srbiji, početi vraćati svojim kućama. Mi ćemo preduzeti potrebne mere na naplatnim rampama, da im omogućimo zajedno sa Srbija putevima da bezbedno prođu te rampe", ističe Belencan za RTS.

Apeluje da se vodi računa o saobraćajnim propisima i poručuje građanima: "Vodite računa o svom životu, reprize nema!".

image