Opština Savski venac: Neistinite tvrdnje Lazovića o opstrukciji prikupljanja potpisa

Iz Opštine Savski venac su saopštili da su obezbedili overivače i da sumaksimalno izašli u susret ZLF bez obzira što su njihovi predstavnici više puta menjali lokacije i termine za prikupljanje potpisa

Opština Savski venac saopštila je danas da je apsolutna neistina da rukovodstvo te opštine vrši opstrukciju prikupljanja potpisa.

"Zbog neistina koje iznosi Radomir Lazović koji je danas upao u zgradu Opštine Savski venac tvrdeći da postoje ozbiljne opstrukcije vlasti pri prikupljanju potpisa, obaveštavamo javnost da se na Savskom vencu ne vrše nikakve malverzacije pri prikupljanju potpisa i da je Gradska opština Savski venac obezbedila overitelje prema zahtevu predstavnika Zelenog fronta", navodi se u saopštenju GO Savski venac.

Kako se dodaje, Opština Savski venac je obezbedila overivače i maksimalno izašla u susret Zeleno levom frontu bez obzira na to što su njihovi predstavnici više puta menjali lokacije i termine za prikupljanje potpisa.

Overivači su u prethodnih šest radnih dana raspoređeni na mestima prikupljanja potpisa na teritoriji opštine u skladu sa zakonskom obavezom i zahtevom ZLF, a u skladu sa potrebama drugih izbornih lista koje učestvuju u izbornom procesu.

"Ujedno, obaveštavamo ZLF da Gradska opština Savski venac ne vrši sabotažu navedene liste, a ukoliko postoji činjenično stanje da Lazović ne može da prikupi dovoljan broj potpisa na našoj opštini, to nije razlog da iznosi neistine i obmanjuje građane", navodi se u saopštenju Gradske opštine Savski venac.