Srbija i Balkan

Vučić se sastao sa prvom damom Ukrajine (FOTO)

Predsednik Srbije organizovao je prijem supruge ukrajinskog predsednika u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike
Vučić se sastao sa prvom damom Ukrajine (FOTO)© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas da prvom damom Ukrajine Elenom Zelenskom, u okviru njene višednevne posete Beogradu, sa kojom je razgovarao o kulturnim vezama između dva naroda, kao i o humanitarnim pitanjima.

Vučić je Zelenskoj zahvalio na poseti, kao i na jačanju veza sa Srbijom, kako je naveo, u ovim teškim vremenima.

"Posebno smo razgovarali o potrebama najugroženijih kategorija stanovništva i dece, koja su najranjivija u svakom sukobu", napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije istakao je da je Srbija spremna da pruži pomoć u vidu neophodnih sredstava za one kojima je to danas najviše potrebno.

"Poželeo sam da se mir što pre vrati u svaki dom, kako bismo obezbedili sigurno detinjstvo i razvoj najmlađima, na kojima ostaje budućnost svake zemlje", poručio je Vučić.

Podsetimo, žena predsednika Ukrajine doputovala je juče u Beograd zajedno sa Dmitrijom Kulebom u višednevnu posetu.

Program posete je pre svega zasnovan na domenu kulture i obrazovanja, uključujući i sporazume o saradnji između univerziteta.

Oni su obišli srpsku prestonicu u pratnji prve dame Srbije Tamare Vučić i Marka Đurića, ministra spoljnih poslova Srbije, a tom prilikom potpisan je sporazum o naučnoj, obrazovnoj i kulturnoj saradnji između beogradskog univerziteta i Narodnog univerziteta u Kijevu.

image