Srbija i Balkan

"Pomračenje uma okupatora Šmita": Lečenje pacijenta počinje od dijagnoze stanja

Svakodnevni pritisci koji se upućuju na račun Srba iz Republike Srpske ali i Srbije, gde srpski narod nazivaju genocidnim, mantra je po kojoj će se ponašati i nakon eventualnog usvajanja neobavezujuće rezolucije o Srebrenici, poručio je Branimir Kojić
"Pomračenje uma okupatora Šmita": Lečenje pacijenta počinje od dijagnoze stanjaGetty © Samir Jordamovic/Anadolu

Zamenik predsedavajućeg Saveta ministara Staša Košarac izjavio je da je Kristijanu Šmitu neophodna medicinska dijagnoza, te da je krajnje vreme da se ovom pacijentu ukaže pomoć.

Košarac je objavio izjavu nelegitimnog stranca Šmita koji je rekao da mu njegov polažaj "daje mnogo batina, a malo šargarepa" i da, kako kaže, vidi da "korišćenje batine daje rezultate, posebno u vršenju pritiska na Milorada Dodika".

Košarac je naglasio da ovo nije Šmitov populizam, poriv za prikupljanje političkih poena, i da nećemo naći ni adekvatan, a još manje pristojan komentar na ove bljuvotine i nebuloze.

"Pošto zaista ne mogu naći nijednu smislenu rečenicu da pokušam da objasnim novo pomračenje uma okupatora Šmita, možda je bolje da pribegnem medicinskim definicijama. Lečenje pacijenta počinje od dijagnoze stanja", konstatovao je Košarac.

Košarac je naglasio da ne zna da li je i eventualno na koji način regulisano pitanje zdravstvenog osiguranja nelegitimnog stranca koji boravi u BiH, ali je sasvim sigurno, u najboljem interesu pacijenta, potrebno hitno zbrinjavanje u Nemačkoj.

Predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić komentarišući Šmitovu izjavu poručio je da Srbi nikada neće dozvoliti da budu sluge i podanici, kako su to naumili bošnjački političari.

Kojić je naveo da bošnjačkim političarima smeta kada predstavnici Srba kažu da Republika Srpska ne može biti deo BiH u kojoj se etiketira srpski narod.

"Mi samo govorimo o mirnom razlazu jer Sarajevu i njihovim političarima smetaju Srbi, a ne žele da nas puste da živimo jedni pored drugih, oni žele da mi budemo njihove sluge i podanici što se neće nikada desiti", istakao je Kojić.

On je naveo da su svakodnevni pritisci koji se upućuju na račun Srba iz Republike Srpske ali i Srbije, gde srpski narod nazivaju genocidnim, mantra po kojoj će se ponašati i nakon eventualnog usvajanja neobavezujuće rezolucije o Srebrenici.

"To je ono što odgovara zapadnim ambasadama, to je ono što oni žele, jer misle da će Srbi na taj način pognuti glavu i priznati nešto što se nije desilo, a to je lažni genocid", rekao je Kojić.

Kojić je rekao da pismo koje je ministar inostranih poslova u Savetu ministara Elmedin Konaković uputio komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju pokazuje koliko je Konaković ostrašćen i koliko mu smetaju svi oni koji ne misle kao njegovi mentori.

"Čujemo da i nesrećni Šmit po federalnim medijima priča kako korišćenje batine daje rezultat, pa mu poručujem da Srbi nisu marva i da ne znamo koga on batina. Neka zna da je prošlo vreme kada su nacisti batinali i ubijali Srbe, a očigledno da u njemu i dalje živi ta ideja", rekao je Kojić.

image